Lichamelijke opvoeding

  • Turnen

Alle kinderen in onze school krijgen elke week 1,5 tot 2 lesuren turnen. 

Wij kunnen hiervoor terecht in de eigen turnzaal van onze school waar de kinderen kunnen omkleden in de kleedruimtes bij de turnzaal. De leerlingen van het 6de leerjaar gaan elke woensdag naar sporthal (Sporthal Berentrode) voor de les LO. Deze lessen volgen niet de lestijden van de school maar kinderen en ouders worden tijdig op de hoogte gebracht hoe dit verloopt. 

Van spelend leren naar sportspelen en sporten. Alle activiteitsdomeinen komen aan bod. Zo kijken we ook welke talenten waar liggen en proberen we de kinderen te motiveren om actief te zijn. 

Benodigdheden?

Alle kinderen krijgen een turnzak van de school die ze 6 jaar lang kunnen gebruiken en die ze nadien mogen bijhouden. We vragen om een donkere short en sportschoenen of turnpantoffels te voorzien (graag met naam). Een turn t-shirt kan je verkrijgen bij juf Leen voor 12 euro (wordt verrekend via de schoolrekening).

  • Zwemmen

Voor de zwemlessen gaan we met de bus naar het zwembad De Nekkerpool.

We gaan wekelijks zwemmen op dinsdagnamiddag. Het 3de en 4de leerjaar duikt het water in gedurende het eerste trimester. Van januari tot aan de paasvakantie is het de beurt aan het 5de en 6de leerjaar. De kinderen van de eerste graad gaan zwemmen tijdens het laatste trimester.  Elke zwembeurt duurt 45 minuten. 

Benodigdheden?

Alle kinderen zorgen voor een zwemzak met daarin een handdoek en een aanpassende zwembroek of badpak. Zwemshorts en badpakken met een rokje zijn niet toegelaten in het zwembad. Een badmuts en/of zwembril is niet verplicht, maar mag wel.

  • Extra

Daarnaast neemt onze school ook deel aan de dag van de sportclub, sportdagen, naschoolse activiteiten, Moev-activiteiten, ... 

  • Schoolsportcomité

Er is ook een SchoolSportComité (SSC). Dit is een gemotiveerd groepje van ouders, meester Wim, meester Kenneth en juf Leen. Zij organiseren jaarlijks de speldag die met alle kinderen, leerjaar- en klasoverschrijdend wordt gespeeld.