Lichamelijke opvoeding

  • Turnen

Alle kinderen in onze school kunnen genieten van 1,5 à 2 lesuren turnen per week. Dit is afhankelijk van schooljaar tot schooljaar. 

Wij kunnen hiervoor terecht in de eigen turnzaal van onze school waar de kinderen kunnen omkleden in de kleedruimtes bij de turnzaal. De leerlingen van het 6de leerjaar gaan elke woensdag naar sporthal (Sporthal Berentrode) voor de les LO. Deze lessen volgen niet de lestijden van de school maar kinderen en ouders worden tijdig op de hoogte gebracht hoe dit verloopt. 

Van spelend leren naar sportspelen en sporten. Alle activiteitsdomeinen komen aan bod. Zo kijken we ook welke talenten waar liggen en proberen we de kinderen te motiveren om actief te zijn. 

Benodigdheden?

Alle kinderen krijgen een turnzak van de school die ze 6 jaar lang kunnen gebruiken en die ze nadien mogen bijhouden. We vragen om een donkere short, witte t-shirt en sportschoenen of turnpantoffels te voorzien (graag met naam). 

  • Zwemmen

Voor de zwemlessen gaan we met de bus naar het zwembad De Nekkerpool.

Van leerjaar 1 tot 4 gaan we tweewekelijks zwemmen, leerjaren 5 en 6 gaan maandelijks zwemmen. Elke zwembeurt duurt 35 à 40 min. 

Benodigdheden?

Alle kinderen zorgen voor een zwemzak met daarin een handdoek en een aanpassende zwembroek of badpak. Zwemshorts en badpakken met een rokje zijn niet toegelaten in het zwembad. Een badmuts en/of zwembril is niet verplicht, maar mag wel.

  • Extra

Daarnaast neemt onze school ook deel aan de dag van de sportclub, sportdagen, naschoolse activiteiten, Moev-activiteiten, ... 

  • Schoolsportcomité

Er is ook een SchoolSportComité (SSC). Dit is een gemotiveerd groepje van ouders, meester Wim en juf Leen. Zij organiseren jaarlijks de speldag die met alle kinderen, leerjaar- en klasoverschrijdend wordt gespeeld.