Jaarthema 'Lang zullen we lezen'

Met het jaarthema 'Lang zullen we lezen' engageren we ons om de leerlingen (opnieuw) leesplezier bij te brengen.

Onze school stapte dit schooljaar in het project 'Kwartiermakers'. Elke dag zetten we een kwartier lang onze dagelijkse activiteiten even aan de kant. We maken het gezellig, we nemen een boek, eventjes vijftien minuten stilte alsjeblieft want ... WE LEZEN.  En waarom? Omdat dit een effectieve en leuke manier is om de leesvaardigheid, woordenschat én schoolprestaties van kinderen te verbeteren. Of we nu in de klas zitten, op wandeltocht zijn, zwerfvuil rapen of op openluchtklassen zijn, een boek houden we steeds bij de hand en zorgt altijd voor een gezellig ontspanningsmomentje.

Voor ons jaarthema kunnen we ook rekenen op een goede samenwerking met de bibliotheek van de gemeente. Zij zorgen voor wisselende boekenpaketten om de klasbibliotheken actueel en nieuw te houden. We brengen ook regelmatig een klasbezoek aan de bibliotheek, zodat de leerlingen met hun persoonlijke bibkaart boeken kunnen uitlenen. Deze stoppen ze dan in onze mooie GeBo-bibtas. Een handig cadeautje van onze school! Teslotte worden we jaarlijks uitgenodigd op een voorleesmoment van een jeugdauteur in hun gebouw. Deze worden per leerjaar georganiseerd. (De lezingen, alsook de klasbezoeken kunnen dit schooljaar niet in het bibliotheekgebouw doorgaan vanwege Covid-19. Er wordt daarom voor een alternatieve versie van de lezingen gezorgd.)

Onze school organiseert ook elk jaar enkele activiteiten in het kader van de voorleesweek, poëzieweek... De invulling hiervan varieert per schooljaar.

• startpagina